Bloemen, bloemen en nog eens bloemen…

Gouden tip 1

Stel: Je hebt een prachtige bos bloemen gekregen en kan niet wachten om deze op het perfecte plekje te zetten maar is je vaas eigenlijk wel schoon?
Zorg er namelijk altijd voor dat deze schoon is. Hoe meer bacteriën er in de vaas zitten, hoe sneller de bloemen uit zullen bloeien.

Gouden tip 2

Wist je dat er bij ieder boeket snijbloemenvoeding zit? (behalve bij een Anthurium boeket)
Dit is belangrijk zodat de bloemen mooi kunnen bloeien en tegelijkertijd wordt de bacteriegroei geremd. Hierdoor blijven de bloemen langer mooi.

Gouden tip 3

Het is altijd zo verleidelijk om je bloemen meteen in de vaas te zetten, maar helaas werkt dat niet zo. Voordat je de mooie vaas gevuld hebt met water en de snijbloemenvoeding eraan toe hebt gevoegd, komt er nog een stap. Knip de stelen van iedere bloem (ja echt iedere bloem) zo’n 2 cm af met een Kleintje Knip.

Maar waarom moet je de bloemen eigenlijk nu afknippen? De steel vindt water en voedingstoffen erg fijn, maar bacteriën niet. Hierdoor gaat hij liever wanneer er een wondje aan de steel zit, als een gek aan het werk om het wondje dicht te maken. Op en top zelfbescherming! Nadat je bloemen schuin hebt afgesneden, direct in de vaas zetten.

Gouden tip 4

Het stiekje of touwtje rondom het boeket zorgt ervoor dat de stelen korenschoof gebonden zijn.
Wat betekend ‘’Korenschoof’’ nu eigenlijk? Korenschoof is een bindtechniek van bloemisten, dit zorgt ervoor dat de stelen diagonaal tegen elkaar worden gelegd. Op deze manier ontstaat er een mooi rond resultaat, komen de bloemen het beste uit en staat het boeket mooi in de vaas.
Laat daarom altijd het stiekje of touwtje om je boeket zitten.

Gouden tip 5

Heb je al onze gouden tips goed gevolgd maar na een tijdje toch troebelwater? Geen zorgen. Dit komt door de bacteriën in het water. Gewoon de vaas opnieuw schoonmaken, vers water erin en de bloemen afknippen. En nu weer lekker genieten van de bloemen 😊

Psst.. herhaal deze tip zo vaak als nodig is.

Picture of Mirte Raijmakers

Mirte Raijmakers

Deel dit bericht

Recente blogs