De kerstboom weg.. WAT NU?!

De gezellige en sfeervolle feestdagen zitten er weer op, dat betekend dat (helaas) ook de tijd van de kerstboom er weer op zit. Wanneer hij weer de deur uit is voelt het toch weer altijd kaal aan, je mist de lichtjes, gezelligheid en sfeer. Hoe is deze ruimte nu beter te vullen met een prachtige groene parel? Ook zonder groene vingers is er zeker een match voor jou te vinden. Of je nu van een ficus, kentia palm of strelizia houdt, wij hebben alle soorten en maten. En dan ook nog eens persoonlijk advies erbij!

 

Alle voordelen van een groene plant in huis op een rijtje

Minder stress

Planten zijn niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, ze helpen je ook om beter te presteren en verminderen zelfs stress. Je werkt productiever in een omgeving met groen en kunt je beter focussen. Hoe dat komt? Het kijken naar de natuur, al is het in dit geval een kamerplant, heeft een ontspannende werking.

 

Zuiveren van de lucht

Planten verbeteren de luchtkwaliteit omdat ze een zuiverende werking hebben. Ze nemen CO2 op en zetten deze om naar zuurstof. Dit zorgt ervoor dat de lucht schoner wordt en stofdeeltjes geneutraliseerd.

Psst.. Wist je dat planten ook rooklucht verminderd?

 

Verbeteren van akoestiek in huis

Geluidsgolven die een materiaal raken worden teruggekaatst of doorgelaten. Planten laten voornamelijk het geluid door via het blad. Dus een harde geluidsgolf raakt een plantenblad, waarna deze vervolgens wordt verzacht en doorgelaten. Hoe groter de planten, hoe meer geluid er kan worden doorgelaten. Dit zorgt voor een betere en mooiere akoestiek.

 

Stiekem weten we natuurlijk allemaal dat een groene kamerplant gewoon hartstikke hip is! Dus wat houdt je tegen?

Mirte Raijmakers

Mirte Raijmakers

Deel dit bericht

Recente blogs